VAPAUS LUODA

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja muusikko Sami Yaffa ovat Helsingissä ja Mallorcalla asuva taiteilijapariskunta.  Koutaniemi ja Yaffa loivat yhteisen taiteilijanimensä Koutaffa vuonna 2016 ja siirtyivät tekemään nimen alla keramiikkaa vuonna 2019 saatuaan häälahjaksi keramiikkakurssin suomalaisen taiteilija Minna Rusasen pajalla Helsingissä. Keramiikasta tuli nopeasti yhteinen intohimo.

Meeri Koutaniemi, 34, on kuusamolaissyntyinen vapaa valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Koutaniemen työ valokuvaajana ja journalistina ulottuu yli 60 maahan. Hänen työnsä keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Koutaniemi valittiin Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013 sekä saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Koutaniemi on julkaissut Suomessa yhteensä seitsemän kirjaa itsenäisistä kuvajournalisista tutkimusprojekteistaan yhteistyössä toimittajakollegoidensa kanssa. 

Sami Yaffa, 58, on tehnyt pitkän ja arvostetun kansainvälisen uran musiikin parissa, muun muassa Hanoi Rocksin ja New York Dollsin riveissä. Hänet tunnetaan myös juontajana ja musiikillisena matkanjohtajana tv-sarjassa Soundtracker, jossa tutustutaan maailmaan ja kulttuureihin musiikin kautta. Sarja palkittiin parhaan musiikkiohjelman Kultaisella Venlalla 2015. Yaffan debyyttisarjakuva Punkin seikkailut - Taistelu Plastimiestä vastaan (Like, 2020) on kunnianosoitus lapsuuden sarjakuville sekä lapsista kumpuavalle muutosvoimalle.